En Mans Föreställning – av och med Jens Nilsson

Stå-upp föreställning om finska tomater, japanska seder, piercing, brödrostar, bilar, danska ubåtar och Teddybjörnen Fredriksson. En show med en hel del roliga och meningslösa sketcher med stänk av Thin Lizzy -73, väderleksrapporter, gymtips och en hel del pantomim. Han raggar på krogen, vaknar bakis, förvandlas till Rosa pantern, sjunger, kör bil, står vid det löpande bandet och talar om kärlek. Det barnsligt enkla blandas med djupt allvar och skärande ironi. Tempot är hårt, allt tas ut till max och uttrycket är mer fysiskt än verbalt. Här finns spår av ödmjukhet och en paradoxal brist på självhävdelse, trots att han hämtar det mesta från sig själv.

Jens Nilsson är uppvuxen i Örnsköldsvik och utbildad på S.E.T i Stockholm 1999 samt Teaterhögskolan i Luleå 2001-2005. Han har gjort bl.a. sin egna föreställning ”Kanske Romeo & Julia”, ”Romeo och Julia” på Uppsala Stadsteater, ”Svansjön” på Scenkonstbolaget och syntes som programledare för SVT:s Myror i Brallan.

Jag har aldrig gillat humor. Som barn var jag tråkig och ointressant och när alla andra lekte, satt jag och såg Dallas. Att få sätta upp en egen föreställning har varit min dröm enda sen jag såg Robert Wells på TV. Han verkar ha en massa vänner. Dessutom behöver jag pengarna. Rejält!”
– Jens Nilsson

Press:

Dagbladet

Sveriges Radio

Nummer.se

Sundsvalls Tidning

Sundsvalls Tidning

   
 
 
 
 
 

SMG Entertainment

Utskrivet Show Must Go Entertainment, är ett produktionsbolag med ett väldigt brett register av produktioner.

Bolaget startades 2005 av Birgitta Rönnhedh. Birgitta har lång erfarenhet, ifrån en mängd olika områden, som konsult inom kultursektorn.
SMG producerar föreställningar både i egen regi och som samproduktioner.

 

Kontakt

birgitta.ronnhedh@comhem.se
nadja.sjostrom@agenternaistockholm.se

Telefon: +46 8 441 71 10
Mobil: +46 70 565 53 76

Brunnsgatan 6 2tr. 111 38 Stockholm