Zeynos Värld

Den en timme långa föreställningen om den bestämda lilla tanten Zeyno som har något att säga till alla som vill lyssna lockar stor publik. Hon har en stor, nästan oändlig tilltro till sin egen förmåga. Zeyno är kurd från Turkiet och har bott i Tensta sedan hon kom till Sverige 1983, där hon även driver en kemtvätt med skrädderi. Hennes värld sträcker sig från hennes tvättstuga där hon brukar lösa allehanda problem och ända ut till världspolitiken. Och det kommer folk från hela Sverige, från alla kulturer för att se Zeynos Värld.
- Det är roligt att det inte bara är den vanliga teaterpubliken som kommer och tittar, utan även annan mera ovan teaterpublik har hittat hit. Det kan vara allt från en tant från Norrland och en tant från Kurdistan som sitter och skrattar och gråter tillsammans. Man möts över gränserna, säger skådespelerskan Nisti Stêrk.
Av och med Nisti Stêrk. Spelades på Stockholms Stadsteater, Riksteatern, Maximteatern i Stockholm och turné i egen regi runt om i Sverige.

Spelades in för SVT och sändes 2006. Föreställningen spelades 2005-2007

   
 
 
   
 
 

SMG Entertainment

Utskrivet Show Must Go Entertainment, är ett produktionsbolag med ett väldigt brett register av produktioner.

Bolaget startades 2005 av Birgitta Rönnhedh. Birgitta har lång erfarenhet, ifrån en mängd olika områden, som konsult inom kultursektorn.
SMG producerar föreställningar både i egen regi och som samproduktioner.

 

Kontakt

birgitta.ronnhedh@comhem.se
nadja.sjostrom@agenternaistockholm.se

Telefon: +46 8 441 71 10
Mobil: +46 70 565 53 76

Brunnsgatan 6 2tr. 111 38 Stockholm