Det Omätbara

Av: Jacob Hirdwall
"Medborgare jag står här framför er i sokrates gestalt. Jag valde mellan honom och Jesus men jag kan inte erbjuda er frälsning så det fick bli sokrates."
Den nervöse föredragshållaren från succémonologen "Det Osynliga" är tillbaka, men den här gången är han förbannad. I Berlusconilandet Italien finns det ett ordspråk som handlar om att slippa ta ansvar för andra: "När de ser din grannes hus stå i ljusa låga så bär då vatten till ditt eget" Men hur skapar vi ett samhälle där det är självklart för alla att istället bära fram vatten till det hus som brinner? Värdet av en sådan medborgaranda måste vara oskattbart, kanske till och med omätbart. Det är ett index som aldrig syns bland aktiesidorna, den nivå av andlig infrastruktur som ett land besitter.
"Det Omätbara" är en granskning av de krafter om systematiskt försöker söndra den känsla av gemenskap i ett samhälle som det tagit generationer att bygga upp och som kulturen i hög grad producerar. Varför ter sig kulturen och dess företrädare så hotfulla för vissa människor? Människor som aldrig skulle drömma om att kalla sig själva för "Verklighetens folk"
"Det Omätbara" är den fristående fortsättningen av "Det Oysnliga" som hade urpremiär på Teater Tribunalen i Stockholm 2007 och som sedan dess spelats över hundra gånger runt om i Sverige, Norge, Danmark och Finland och som ledde fram till grundandet av den kulturpolitiska tankesmedjan Det osynliga

   
 
 
   
 
 

SMG Entertainment

Utskrivet Show Must Go Entertainment, är ett produktionsbolag med ett väldigt brett register av produktioner.

Bolaget startades 2005 av Birgitta Rönnhedh. Birgitta har lång erfarenhet, ifrån en mängd olika områden, som konsult inom kultursektorn.
SMG producerar föreställningar både i egen regi och som samproduktioner.

 

Kontakt

birgitta.ronnhedh@comhem.se
nadja.sjostrom@agenternaistockholm.se

Telefon: +46 8 441 71 10
Mobil: +46 70 565 53 76

Brunnsgatan 6 2tr. 111 38 Stockholm