”Det är ett vindpinat Skåne, kanske i november. Skåne kan vara ganska hemskt på vintern! Det är 30-tal och det vi kallar “fattigsverige“ existerar fortfarande. Man fick buga inför överheten med mössan i hand och många välbeställda bönder och köpmän var nazister. Fattigt folk visste sin plats och de som stod allra längst ner på samhällsskalan, “tattare, zigenare och idioter“, var helt enkelt onödiga människor som skulle kastreras, spärras in eller köras bort - långt bort. Idag, 70 år senare, har vi ett jämlikt samhälle där alla, oavsett bakgrund eller tillhörighet; vare sig man är romer, resandefolk eller begåvningshandikappad har samma möjligheter och samma rättigheter. Eller hur…?

I Idiotens berättelse beskriver Hans Alfredson ett stycke Sverige som många fortfarande minns och som kanske inte är alldeles olikt dagens samhälle. Denna skröna, av en av våra
allra bästa historieberättare, innehåller trots det grymma slutet mycket humor och kärlek och en obändig tro på det goda hos människan.”

Skådespelare Anders Johannisson

Skriven av Hans Alfredson

   
 
 
 
 
 

SMG Entertainment

Utskrivet Show Must Go Entertainment, är ett produktionsbolag med ett väldigt brett register av produktioner.

Bolaget startades 2005 av Birgitta Rönnhedh. Birgitta har lång erfarenhet, ifrån en mängd olika områden, som konsult inom kultursektorn.
SMG producerar föreställningar både i egen regi och som samproduktioner.

 

Kontakt

birgitta.ronnhedh@comhem.se
nadja.sjostrom@agenternaistockholm.se

Telefon: +46 8 441 71 10
Mobil: +46 70 565 53 76

Brunnsgatan 6 2tr. 111 38 Stockholm