Oscar & den rosa tanten

Anita Wall i en mycket gripande och rolig berättelse om livet.Denna prisbelönta pjäs har 2005 – 2006, spelats med stor framgång på Dramatens scener.Det är den franske författaren Eric-Emmanuel Scmitt som har skrivit pjäsen och i Franrike kallas den kärleksfullt för "ett litet mästerverk".
Oscar och den rosa tanten, är en vacker pjäs med mycket humor och stort allvar. En pjäs om livslust, vänskap och lycka i sorgens skugga. En uppmuntran att leva fullt ut.Pjäsen handlar om mötet mellan Tant Rose och tioårige Oscar, där hon med sin klokhet, värme och drastiska humor, ger Oscar hopp och förtröstan i hans svår sjukdom.Varje dag skriver han ett brev till Gud.I ett av breven skriver han: Först uppskattar man den här gåvan. Man tror att man har fått evigt liv. Sen underskattar man den, man tycker att livet är ruttet, alltför kort, man är nästan beredd att kasta bort gåvan. Till slut förstår man, att livet inte är en gåva, utan bara ett lån. Och man måste förtjäna det. Jag är hundra år och vet vad jag talar om.
Detta är både en rolig och gripande monolog, suveränt framförd av Anita Wall. Hon växlar mellan en liten pojke, en tant, samt flera andra karaktärer. Anita Wall är verkligen denna föreställnings mästarinna.
Manus:Eric-Emmanuel Schmitt, i rollen: Anita Wall. Regi: Stefan Larsson och Anita Wall. Översättning: Lars Lind Föreställningen spelades på Dramaten, Riksteatern och turné i egen regi. Spelstart 2006 och spelas fortfarande

   
 
 
   
 
 

SMG Entertainment

Utskrivet Show Must Go Entertainment, är ett produktionsbolag med ett väldigt brett register av produktioner.

Bolaget startades 2005 av Birgitta Rönnhedh. Birgitta har lång erfarenhet, ifrån en mängd olika områden, som konsult inom kultursektorn.
SMG producerar föreställningar både i egen regi och som samproduktioner.

 

Kontakt

birgitta.ronnhedh@comhem.se
nadja.sjostrom@agenternaistockholm.se

Telefon: +46 8 441 71 10
Mobil: +46 70 565 53 76

Brunnsgatan 6 2tr. 111 38 Stockholm