Zvea

Det är februarikväll 1986 på ett nedläggningshotat stadshotell någonstans i Sverige.
Servitrisen Zvea gör i ordning matsalen. De inhyrda musikerna stämmer sina instrument och i väntan på gästerna börjar Zvea berätta om sitt liv och om hotellet där hon arbetat i 50 år.
Zvea återger minnen med sång och musik, från 20-talet till långt in på 80-talet. Hon kommenterar samhällsföreteelser som motboken och barnbidrag och berättar om människor hon mött och som påverkat hennes liv.
Rollen som Zvea spelas av Catherine Hansson som vi bland annat känner från biodukens Underbara älskade och TV:s Skeppsholmen.
Catherine ackompanjeras av de fantaskiska musikerna Richard Rolf och Kettil Medelius. Vi får höra sånger som Swing it magistern, All you need is love, Sånt e livet, As times goes by och mycket , mycket mer.
Rikard Bergqvist skrev denna musikteaterföreställning för Göteborgs Operan. Efter många bejublade föreställningar i Västsverige tar riksteatern ut den på turné i hela landet.
Manus och regi: Rikard Bergqvist. Medverkande Catherine Hansson, Richard Rolf och Kettil Medelius.

Spelades med Riksteatern och på Maximteatern i Stockholm Spelades 2008-2009. Spelas fortfarande.

   
 
 
   
 
 

SMG Entertainment

Utskrivet Show Must Go Entertainment, är ett produktionsbolag med ett väldigt brett register av produktioner.

Bolaget startades 2005 av Birgitta Rönnhedh. Birgitta har lång erfarenhet, ifrån en mängd olika områden, som konsult inom kultursektorn.
SMG producerar föreställningar både i egen regi och som samproduktioner.

 

Kontakt

birgitta.ronnhedh@comhem.se
nadja.sjostrom@agenternaistockholm.se

Telefon: +46 8 441 71 10
Mobil: +46 70 565 53 76

Brunnsgatan 6 2tr. 111 38 Stockholm